divendres, 5 de desembre de 2014

Visitem La Vall de Cardós


Aquest dilluns passat, dia 1 de Desembre de 2014, vàrem tenir ocasió de participar en la primera jornada d'enguany de la sèrie 'Descobreix el Parc', que organitza el Parc Natural de l'Alt Pirineu per, entre d'altres objectius, difondre alguns dels valors del parc.

En aquesta ocasió, les activitats han transcorregut dins la Vall de Cardós, que és una de les diverses que conformen aquest espai protegit que, per cert, és el més extens de Catalunya.

Una petita presentació inicial  a la seu del parc a càrrec del seu Director, qui de fet ens va acompanyar tota la jornada i que es va dur a terme a tall d'introducció per situar-nos en les característiques i valors del parc.

Posteriorment, una atapeïda agenda ens va dur a conèixer l'Esglèsia d'Esterri de Cardós en primer terme, per després marxar cap a Ginestarre on vam tenir ocasió de realitzar tres visites al llarg del matí: Casa Bringué, Borda de Llosaus i l'Esglèsia dedicada a Sta, Maria.
Absis amb decoracions romàniques, observable a la Vall de Cardós.


Imatge corresponent a Casa Bringué, a Ginestarre, propietat que conté a més de la casa, les Bordes de Llosaus i diverses hectàrees de pastures i conreus. Ha estat adquirida per la Generalitat i es gestiona des de el Parc Natural de l'Alt Pirineu.
La Borda de Llosaus, situada a uns dos quilòmetres del poble de Ginestarre, ens proporciona un bon motiu per una excursioneta que ens donarà unes bones vistes sobre la Vall. Si feu clic aqui podreu veure el recorregut a seguir mitjançant el wikiloc.


Si us voleu fer una idea del que hi trobareu, podeu visualitzar algun d'aquests videos, filmats això si, en l'estil Eco-Rústic que ens caracteritza:
Casa Bringué      Borda de Llosaus    

Havent dinat, les visites es feren a l'entorn del poble de Ribera de Cardós i es centraren en els Búnquers visitables al voltant del poble en una passejada degudament assenyalada (que podeu consultar en aquest enllaç al wikiloc) que permet gaudir d'alguns elements més al llarg del seu recorregut amable i un petit museu del memorial històric associat a la temàtica de la Guerra Civil i episodis posteriors que trobem dins la vila. Una fugaç visita a una exposició temporal anomenada 'Muntanya Construïda' completà la jornada.
Des d'aquesta preciositat romànica que és l'esglèsia de Ribera de Cardós, arrenca la ruta per a visitar els búnquers (i demés elements) als voltants de Ribera.
Rètol present al Museu, on s'expliquen entre d'altres, episodis de l'evasió o de la construcció dels Búnquers al llarg del Pirineu en la coneguda Línia P.
Accés a un dels Búnquers visitables al llarg del recorregut, totalment integrat al medi com s'aprecia en la imatge inferior, on hi ha l'obertura de vigilància.

Unes quantes fotografies més que varem poder realitzar d'aquella sortida, les podeu veure si us fa gràcia en aquest enllaç o bé mitjançant les nostres xarxes socials; el mateix val per als nostres vídeos allotjats a youtube amb el nom de Masia de Llaràs, que us mostraran la resta d'enregistrament que considerem presentables.
Imatge de les vistes, presa al llarg del recorregut dels búnquers aprop de Surri.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada